Υλικά
Για 2 άτομα
350 γραμμάρια αρακά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια baby σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά αλεύρι
150 ml λευκό κρασί
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το πράσο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί, προσθέτετε τον αρακά μαζί με τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 20-25 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτετε το baby σπανάκι, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.