Υλικά
Για 4 άτομα
1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε κύβους
2,5 λίτρα νερό σε θερμοκρασία βρασμού
2 κουταλιές ζωμό βοδινού σε σκόνη
1 κρεμμύδι
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
8 baby πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό καπνιστό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρέας σε μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής κόβετε τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, το σέλερι σε φέτες τις baby πατάτες σε 6 ή 8 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος τους και το κρεμμύδι στα 4.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Θωρακίζετε το μοσχάρι, για 3-4 λεπτά, δίνοντας καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με καπνιστό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βραστό νερό μαζί με το ζωμό βοδινού ,το κρεμμύδι και το σέλερι και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει 1 ώρα και 30 λεπτά, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα στα τελευταία 30 λεπτά.
Όταν η κρεατόσουπα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το ν ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.