Υλικά
Για 4 άτομα
2 φιλέτα ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το πιλάφι:
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
175 γραμμάρια κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια ρύζι bella Agrino
700 ml ζωμό κοτόπουλο
4 στήμονες σαφράν
40 γραμμάρια cranberries αποξηραμένα
40 γραμμάρια μαύρες σταφίδες αποξηραμένα
70 γραμμάρια κάσιους χοντροκομμένα
50 γραμμάρια κουκουνάρι
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Για την κρέμα μπλε τυριού:
100 γραμμάρια μπλε τυρί Castello Danablu
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Πασπαλίζετε τα φιλέτα ψαρονέφρι με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θωρακίζετε τα φιλέτα ψαρονέφρι καλά από όλες τις πλευρές.
Όταν τα φιλέτα ψαρονέφρι είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την σοτέζα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Για το πιλάφι βάζετε πάλι την σοτέζα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το κουκουνάρι, τα κάσιους, τα cranberries και τις μαύρες σταφίδες μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να πάρουν χρώμα οι ξηροί καρποί.
Προσθέτετε το ρύζι, τον σαφράν, τον ζωμό κοτόπουλο και τα φιλέτα ψαρονέφρι και το αφήνετε να πάρει μία βράση.
Σκεπάζετε την σοτέζα με ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ίδιας διαμέτρου με την σοτέζα και ψήνετε για 18-20 λεπτά στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Όση ώρα ψήνετε το πιλάφι φτιάχνετε την σάλτσα μπλε τυριού, τοποθετώντας το μπλε τυρί κομμένο σε μικρά κομμάτια σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί σιγά-σιγά για να λιώσει το μπλε τυρί.
Προς το τέλος ανακατεύετε με ένα σύρμα ανακατεύετε συνεχόμενα μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή.
Όταν το πιλάφι με τα φιλέτα ψαρονέφρι είναι έτοιμο το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και ανακατεύετε καλά.
Κόβετε τα φιλέτα ψαρονέφρι σε 4-5 κομμάτια και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα το πιλάφι με το ψαρονέφρι από πάνω και τέλος 3-4 κουταλιές από την σάλτσα μπλε τυριού.