Υλικά
Για 1 τάρτα
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρόκο αυγού
5 γραμμάρια αλάτι
50 γραμμάρια κρύο νερό
Εκτέλεση
Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά, το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό, το αλάτι και το νερό.
Τοποθετείτε τον κάδο στο μίξερ και ξεκινάτε να ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη.
Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο, την τοποθετείτε σε ένα καθαρό και στεγνό πάγκο και την ζυμώνετε πιέζοντας με το εσωτερικό της παλάμης, από το κέντρο της ζύμης και προς τα έξω.
Συνεχίζετε την διαδικασία για 5-6 λεπτά και μετά τυλίγετε την ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 25-30 λεπτά.
Ανοίγετε την ζύμη με έναν πλάστη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια.
Απλώνετε προσεχτικά την ζύμη στην ταρτιέρα και στο τελείωμα της ταρτιέρας κάνετε με τα δάχτυλά σας στη ζύμη ένα μικρό γύρισμα προς τα μέσα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 35-40 λεπτά τοποθετώντας μια λαδόκολλα με ειδικά βαρίδια ή φασόλια για βάρος.
Εάν θέλετε να ψήσετε την τάρτα με γέμιση μέσα, ψήνετε τα πρώτα 20-25 λεπτά με το βάρος, μετά το αφαιρείτε, βάζετε την γέμιση της αρεσκείας σας και ψήνετε για άλλα 10-15 λεπτά σε χαμηλότερη θερμοκρασία.