Υλικά
Για 4 άτομα
700 γραμμάρια κολοκυθάκια
6 φέτες havarti Arla ψιλοκομμένες
50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla για το σερβίρισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Βούτυρο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και τα πασπαλίζετε με αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους.
Στύβετε το τριμμένο κολοκύθι να φύγουν όλα τα υγρά του και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά, τα αυγά, το havarti, 50 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα, το βούτυρο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύετε καλά.
Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε καλά και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα 150 γραμμάρια ελαιόλαδο και 80 γραμμάρια βούτυρο.
Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες για 3-5 λεπτά συνολικά και όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα περιττά λιπαρά.
Όταν οι κολοκυθοκεφτέδες είναι έτοιμοι τους σερβίρετε με μία κουταλιά από το υπόλοιπο φρέσκο τυρί κρέμα.