Υλικά
Για 2 άτομα
6 αυγά
1 κολοκυθάκι
50 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla τριμμένο
100 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κουταλιά φρέσκο λεμονοθυμάρο ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
10 τοματίνια κομμένα στα 4
30 γραμμάρια baby ρόκα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι στα 4 κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια στην μέση, το σύγκλινο Μάνης σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τα κολοκυθάκια μαζί με το σύγκλινο Μάνης και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το σκληρό τυρί Δανίας, τα τοματίνια και περιχύνετε με το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε ελαφρώς να πάνε παντού τα υλικά.
Τοποθετείτε διάσπαρτα με ένα μικρό κουταλάκι το φρέσκο τυρί κρέμα, ανακατεύετε ελαφρώς, χαμηλώνετε κι άλλο την φωτιά και την αφήνετε να ψηθεί.
Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από το τηγάνι και την σερβίρετε με ψιλοκομμένα τοματίνια, baby ρόκα από πάνω και 1-2 κουταλάκια φρέσκο τυρί κρέμα.