Λάτκες πατάτες με λουκάνικα, φρέσκο τυρί κρέμα και μαριναρισμένα τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

3 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιά βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 τοματίνια κομμένα στα 4
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
40 ml ελαιόλαδο
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με πράσο σε 3-4 μεγάλα κομμάτια το κάθε ένα.
Σε ένα μικρό τοποθετείτε τα κομμένα τοματίνια μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, την φρέσκια ρίγανη, τα 40 ml ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Καθαρίζετε τις πατάτες και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τις τρίβετε και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο μπολ προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε.
Χωρίζετε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνετε την 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Τηγανίζετε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά, απλώνοντας τες καλά μέσα στο τηγάνι, για 1 λεπτό και μετά σε μέτρια για άλλα 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πριν γυρίσετε για τελευταία φορά τις πατάτες τοποθετείτε 1 κουταλιά βούτυρο από πάνω, μετά τις γυρνάτε, συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 1-2 λεπτά και αποσύρετε από το τηγάνι.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το λουκάνικο με πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τις λάτκες πατάτες με το φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω, τα μαριναρισμένα τοματίνια και τέλος τα λουκάνικα με πράσο.

×