Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια καστανό ρύζι parboiled Agrino 10’
2 κουταλιές βούτυρο
80 γραμμάρια τριμμένο καρότο
80 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
40 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
3 κουταλάκια μουστάρδα με μέλι
100 γραμμάρια cheddar τριμμένο
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε το καστανό ρύζι για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το τριμμένο καρότο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το καστανό ρύζι μαζί με την φρυγανιά, την μουστάρδα με μέλι, το τριμμένο cheddar, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνετε προσεχτικά μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Πλάθετε σε μεγάλα μπιφτέκια, τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στους 210ο κελσίου για 12-14 λεπτά.