Μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος ψητή σερβιρισμένη με σαλάτα κολοκυθιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές μέλι
40 ml ελαιόλαδο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κόκκινο chili ψιλοκομμένο
20 τοματίνια κομμένα στα 4
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το χυμό και το ξύσμα από λεμόνι μαζί με το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχόμενα με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα μαντολίνο κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις προσθέτετε στο μπολ με το dressing μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο chili, τα τοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος σε ένα ξύλο κοπής, τις αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνετε στο Tefal Optigrill + στο πρόγραμμα κρεατικών μέχρι να πάρει την ένδειξη μέτρια ψημένο.
Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το Tefal Optigrill + και τις αφήνετε να ξεκουραστούν 3-4 λεπτά πριν τις κόψετε.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις μοσχαρίσιες κόντρα γάλακτος μαζί με τη σαλάτα κολοκυθιού.

Δείτε περισσότερα εδώ:
Tefal.gr
Tefal Greece You Tube Video 1
Tefal Greece Tou Tube Video 2

×