Πράσινη σαλάτα με σολομό, φινόκιο, αγγούρι, τοματίνια και dressing με τζίντζερ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 συσκευασία πράσινη σαλάτα ιταλική Φρεσκούλης
250 γραμμάρια φιλέτο σολομού κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό φινόκιο
1 μικρό αγγουράκι
12 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
Για το dressing:
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
40 γραμμάρια χυμό λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλάκια τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φινόκιο στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες, το αγγουράκι σε λεπτές φέτες, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την ιταλική σαλάτα, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές σολομού για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπουκιές σολομού είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σερβίρετε την σαλάτα σε μικρά ατομικά μπολ με τις σοταρισμένες μπουκιές σολομού από πάνω.

×