Burger με καυτερά λουκάνικα, αυγό και φρέσκο τυρί κρέμα με λιαστή τομάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 burger buns
3 καυτερά λουκάνικα Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 αυγά
2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
30 γραμμάρια baby leaves
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Για την sauce:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
200 γραμμάρια λιαστή τομάτα
50 γραμμάρια νερό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καυτερά λουκάνικα στην μέση κατά μήκος και μετά στα τέσσερα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καυτερά λουκάνικα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αφήνετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τις λιαστές τομάτες μαζί με το νερό και τα τις χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο σε ένα μπολ, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα ψωμάκια σε ένα ξύλο κοπής και τοποθετείτε τα υλικά με την εξής σειρά, την σάλτσα λιαστής τομάτας, το αγγουράκι τουρσί, τα λουκάνικα, τα baby leaves, το αυγό, πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα και σερβίρετε.

×