Υλικά
Για 4 άτομα
1 πακέτο κανταΐφι
150 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 λουκάνικα τ. Καλαμάτας Μουτεβελής
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
100 ml γάλα
2 αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα τ. Καλαμάτας στα 4 κατά μήκος και μετά σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τα λουκάνικα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να βγάζουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε τα 150 γραμμάρια βουτύρου και το βάζετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
Ανοίγετε το πακέτο με το κανταΐφι και με τα χέρια σας το χωρίζετε απαλά και το αφρατεύετε.
Βουτυρώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί και στρώνετε σιγά-σιγά το μισό κανταΐφι και με ένα πινέλο το περνάτε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετείτε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα λουκάνικα με τα κρεμμύδια και προσθέτετε όλα τα τυριά, την γραβιέρα, την φέτα, το κασέρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια του κανταϊφιού το μείγμα με τα λουκάνικα και τα τυριά και τοποθετείτε το υπόλοιπο κανταΐφι.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περιχύνετε το μείγμα με την κρέμα και το γάλα που έχετε ανακατέψει, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 30-35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.