Μοσχαρίσια ρολάκια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2 ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

4 κομμάτια μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο
50 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
2 κουταλάκια σκόρδο σκόνη
2 κουταλάκια κρεμμύδι σκόνη
Για την σάλτσα κόκκινων φρούτων:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά αλεύρι
250 ml Μαυροδάφνη
250 ml ζωμό κοτόπουλο
250 γραμμάρια κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής απλώνετε τα κομμάτια μοσχαρίσιου σιδηρόδρομου το ένα δίπλα στο άλλο.
Απλώνετε το βούτυρο στη μία πλευρά από τους μοσχαρίσιους σιδηρόδρομους και πασπαλίζετε καλά όλη την επιφάνεια τους με την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το κρεμμύδι σκόνη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τυλίγετε τις λωρίδες του μοσχαρίσιου σιδηρόδρομου σε ρόλο και τις καρφώνετε να σταθεροποιηθούν με ξύλινα καλαμάκια.
Τοποθετείτε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί, τοποθετείτε άλλο ένα μικρό κομμάτι βουτύρου στο κέντρο σε κάθε ρολάκι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για περίπου 2 ώρες.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει για 2-3 λεπτά να βράσει να φύγει ένα μέρος του αλκοόλ, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο και την αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Με τα πρώτα 10 λεπτά προσθέτετε τα κόκκινα φρούτα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για τον υπόλοιπο χρόνο.
Όταν η σάλτσα έχει δέσει, την αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε μία κουταλιά βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πολτοποιείτε με ένα pimer.
Όταν τα μοσχαρίσια ρολάκια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα, τα περιχύνετε με την σάλτσα κόκκινων φρούτων και σερβίρετε.
Περιγραφή – Πολύ Εύκολο
Ένα εύκολο και πολύ γευστικό κρέας, με τα αρώματα του βουτύρου και των μπαχαρικών να πλαισιώνουν ιδανικά το μοσχάρι, για το γιορτινό ή το Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Video

×