Υλικά
Για 2 άτομα
2 λαβράκια φιλεταρισμένα
200 γραμμάρια baby σπανάκι Φρεσκούλης
1 συσκευασία σαλάτα παραδοσιακή Φρεσκούλης
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φρεσκούλης
1 πράσο ψιλοκομμένο Φρεσκούλης
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
100 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό λαχανικών
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο Φρεσκούλης ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό Φρεσκούλης ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε το baby σπανάκι μαζί με την παραδοσιακή σαλάτα και τον ζωμό λαχανικών συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν.
Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε τελευταία φορά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα λαβράκι στο τηγάνι με την πέτσα προς τα κάτω και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνετε τα λαβράκια για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, γυρνάτε τα λαβράκια, τα αφήνετε με την σάρκα στο τηγάνι για 1 λεπτό και τα αποσύρετε από το τηγάνι.
Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το φρικασέ και από πάνω τα φιλέτα λαβράκι κομμένα στα 3.