Υλικά
Για 4 άτομα
400 γραμμάρια ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης
2 καρότα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
125 γραμμάρια πλιγούρι
300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το dressing:
180 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια χυμό λεμόνι
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το πλιγούρι μαζί με το ζωμό λαχανικών και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 8-10 λεπτά.
Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνετε και το κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε μπαστουνάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.
Τοποθετείτε τα καρότα να σιγομαγειρευτούν, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την ιταλική σαλάτα μαζί με πλιγούρι, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
Περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα σοταρισμένα καρότα από πάνω.