Κεκάκια με σοκολάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 αυγά
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
50 γραμμάρια γάλα
30 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση

Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Καλό είναι το βούτυρο να το έχετε βγάλει από πριν έτσι ώστε να έχει θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα το αυγό πριν προσθέτετε το επόμενο.
Προσθέτετε τις βανίλιες μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.
Αποσύρετε τον κάδο του μίξερ, κοσκινίζετε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο και το προσθέτετε σε δόσεις ανακατεύοντας κυκλικά με μία μαρίζα για να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά τα μικρά στρογγυλά σκεύη αλουμινίου για muffin ή σουφλέ Sanitas, τοποθετείτε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζετε ατομικά σκεύη αλουμινίου.
Τοποθετείτε στο κέντρο της κάθε φόρμας ένα κομμάτι σοκολάτα γάλακτος, βυθισμένο μέσα στο μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25-30 λεπτά και ελέγχετε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας τα, εάν τα κεκάκια είναι έτοιμα.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΚΑΟ

ΚΕΙΚ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

×