Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια μελιτζάνες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 ml ελαιόλαδο
80 γραμμάρια πράσινη πιπεριά
80 γραμμάρια κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές λευκό ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνετε στην εστία γκαζιού την αντικολλητική επιφάνεια προστασίας Teflon Sanitas για εστίες γκαζιού και ψήνετε τις μελιτζάνες γυρνώντας τες από όλες τις μεριές μέχρι να μαλακώσει η σάρκα τους.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κουτάλι αφαιρείτε την σάρκα και την βάζετε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε πολύ μικρό καρέ και ψιλοκόβετε πολύ καλά το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε την πράσινη πιπεριά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μπολ με τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι έτσι ώστε να κοπούν και σε μικρότερα κομμάτια οι μελιτζάνες και τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.