Φιλέτα τσιπούρας σοτέ σερβιρισμένα με σαλάτα πλιγούρι, κινόα και ψιλοκομμένα λαχανικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 φιλέτα τσιπούρας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την σαλάτα:
150 γραμμάρια πλιγούρι βρασμένο
150 γραμμάρια κινόα βρασμένη
1 τομάτα
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάριαλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι 
10 γραμμάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα 50 γραμμάρια ελαιόλαδο μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το αφήνετε στην άκρη να αρωματιστεί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την τομάτα, το αγγούρι, το κολοκυθάκι και το καρότο σε πολύ μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, το πλιγούρι μαζί με την κινόα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά περιχύνετε με τα 40 γραμμάρια το ελαιόλαδο, τηνλευκή κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φιλέτα τσιπούρας, τοποθετώντας τα πρώτα με την μεριά της πέτσας, και ψήνετε συνολικά, και από τις 2 μεριές για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα πρώτα την σαλάτα πλιγούρι και κινόα, από πάνω τα φιλέτα τσιπούρας, άλλη λίγη σαλάτα πλιγούρι και κινόα, περιχύνετε με το ελαιόλαδο δυόσμου και πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

×