Υλικά
Για 6 άτομα
6 μεγάλες τομάτες
3 πράσινες πιπεριές
3 πορτοκαλί πιπεριές
250 γραμμάρια ρύζι φάνσυ Agrino
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ ποτηράκι λευκό κρασί
450 ml ζωμό κοτόπουλο
50 γραμμάρια κουκουνάρι
100 γραμμάρια σταφίδες
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε με άφθονο νερό τις τομάτες και τις πιπεριές και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος τις τομάτας και με ένα κουτάλι βγάζετε την σάρκα της, την τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις τομάτες μέσα στο ταψί.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το πάνω μέρος από τις πιπεριές και καθαρίζετε καλά από τα σπόρια τα οποία πετάτε και τοποθετείτε και τις πιπεριές στο ταψί.
Την σάρκα από τις τομάτες τις περνάτε από ένα μίξερ και τις αφήνετε στην άκρη σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί, προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας μέχρι να σπάσει καλά ο κιμάς.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε την σάρκα από τις τομάτες μαζί με τον μισό ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5-6 λεπτά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το ρύζι φάνσυ, το μαϊντανό, το μυρώνι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και ανακατεύετε πολύ καλά.
Γεμίζετε με το μείγμα τις τομάτες και τις πιπεριές και αφήνετε ένα δάχτυλο χώρο από την κορυφή για να συμπληρώσουμε με τον υπόλοιπο ζωμό κοτόπουλο.
Τοποθετείτε τα καπάκια στην τομάτες και τις πιπεριές και πασπαλίζετε με την τριμμένη φρυγανιά.
Προσθέτετε λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο στο ταψί, το σκεπάζετε με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο για να δώσετε χρώμα στα γεμιστά.
Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού ή σε ατομικά πιάτα.