Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη2 αυγά½ κουταλάκι baking powder75 γραμμάρια γάλα½ φρέσκια βανίλια1 αυγό με λίγο γάλα για επάλειψη
Εκτέλεση
Στο μπολ ενός μίξερ τοποθετείτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το καθένα στο μείγμα πριν προσθέτετε το επόμενο.Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το αλεύρι μαζί με το baking powder.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε πολύ λίγο το γάλα, προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε καλά.Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά, αφήνετε το γάλα να κρυώσει και αφαιρείτε την βανίλια.Το αλεύρι μαζί με το γάλα και συνεχίζετε το ζύμωμα, με το φτερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι το οποίο να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.Αποσύρετε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.Πλάθετε την ζύμη σας σε κουλουράκια τα οποία τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, τα περνάτε με ένα πινέλο με το μείγμα αυγού και γάλακτος και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 20-25 λεπτά.Εάν τα κουλουράκια είναι μεγάλα ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερο χρόνο.