Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια φακές χονδρές Agrino
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 πράσο
10-12 άγρια σπαράγγια
120 ml γλυκό κόκκινο κρασί
400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
2 κουταλιές φουντούκια χοντροσπασμένα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό προσθέτετε τις χονδρές φακές και τις βράζετε για 20-25 λεπτά, προσθέτοντας προς το τέλος αλάτι στο νερό.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε κυβάκια την πράσινη πιπεριά, τα καρότα, το κρεμμύδι και ψιλοκόβετε το πράσο και τα σπαράγγια σε 3-4 κομμάτια.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα καρότα μαζί με το κρεμμύδι και το πράσο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την πράσινη πιπεριά μαζί με τα σπαράγγια, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το γλυκό κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τις φακές.
Ανακατεύετε καλά, αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά και να δέσει, αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα με τα χοντροσπασμένα φουντούκια από πάνω.