Ανάποδη πίτα στο τηγάνι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    15-17'

Υλικά

Για 4 άτομα

3 κοζάκικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
10 τοματίνια κομμένα στα 4
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
50 γραμμάρια φρυγανιά
Για την ζύμη:
3 ασπράδια
3 κρόκους
75 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι baking powder
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες, την κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια, τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι ingenio Tefal σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κοζάκικα λουκάνικα μαζί με την κίτρινη πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να μαραθούν ελαφρώς.
Όση ώρα σοτάρετε τα υλικά, σε ένα μπολ τοποθετείτε τα ασπράδια και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφριά μαρέγκα.
Προσθέτετε τους κρόκους, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ανακατεύετε το baking powder με το κοσκινισμένο αλεύρι και το προσθέτετε σιγά-σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζα.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε τα τοματίνια, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με την ζύμη.
Πασπαλίζετε από πάνω με την τριμμένη γραβιέρα και την φρυγανιά.
Τοποθετείτε το ingenio Tefal σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο κελσίου για 15-17 λεπτά.
Όταν η αλμυρή πίτα είναι έτοιμη, την αποσύρετε από τον φούρνο, την γυρνάτε ανάποδα σε ένα πιάτο, πασπαλίζετε από πάνω με την φέτα και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε.

Video

×