Υλικά
Για 2 άτομα
2 φιλέτα σολομού 250 γραμμάρια το καθένα
12 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για τα λαχανικά:
1 κολοκυθάκι
1 μικρή μελιτζάνα
1 καρότο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα λαχανικά, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, το καρότο και το μικρό κρεμμύδι, σε μικρά κυβάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε πρώτα το καρότο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτετε το κολοκυθάκι μαζί με την μελιτζάνα, τις 2 κουταλιές βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε την φωτιά και τα σιγομαγειρεύετε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τα φιλέτα του σολομού και με το ειδικό τσιμπιδάκι αφαιρείτε τα κόκκαλα που βρίσκονται κατά μήκος στο κέντρο του φιλέτου.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού , πρώτα με την πέτσα και τα ψήνετε για 7-8 λεπτά συνολικά και από τις δύο μεριές.
Γυρνάτε τα φιλέτα στα 4 λεπτά, προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με τις 2 κουταλιές βούτυρο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και περιβρέχοντας με ένα κουτάλι τα φιλέτα με το βούτυρο που λιώνει.
Όταν τα φιλέτα σολομού είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τα βουτυράτα λαχανικά, τα φιλέτα σολομού με τα τοματίνια από πάνω και τέλος πασπαλίζετε με τον χοντροκομμένο κόλιανδρο.