Σαλάτα με κινόα, ψιλοκομμένα λαχανικά και cottage cheese

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια κινόα
2 ώριμες τομάτες
2 μικρά αγγουράκια
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια protein cottage cheese Arla με κόκκινο μύρτιλο, μήλο και ηλιόσπορους
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Ξεπλένετε την κινόα με άφθονο τρεχούμενο νερό και την τοποθετείτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με την διπλάσια ποσότητα νερού.
Τοποθετείτε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, πασπαλίζετε με αλάτι, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την κινόα να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη την σουρώνετε και την κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες και τα αγγούρια, σε πολύ μικρά κυβάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά, το κινόα μαζί με τις τομάτες, τα αγγούρια, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το protein cottage cheese, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά, σερβίρετε σε ατομικά πιάτα και πασπαλίζετε με το κόκκινο μύρτιλο, το μήλο και τους ηλιόσπορους.

×