Υλικά
Για 4 άτομα
750 γραμμάρια χοιρινός λαιμός
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά κύμινο
150 γραμμάρια καλαμπόκι
2 τομάτες ψιλοκομμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 τορτίγιες Old El Paso
400 γραμμάρια cheddar τριμμένο
200 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
Βούτυρο για τις τορτίγιες
Ελαιόλαδο για τις τορτίγιες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τις τομάτες μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον χοιρινό λαιμό σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο
Σοτάρετε για 2-3 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με την πράσινη πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τις χοιρινές μπουκιές για 2-3 λεπτά, με τα λιπαρά που έχει ήδη το τηγάνι, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά και αποσύρετε από την φωτιά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε 1 κουταλάκι βούτυρο και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε μία τορτίγια, πασπαλίζετε με λίγο cheddar και λίγη μοτσαρέλα, απλώνετε το σοταρισμένο κρεμμύδι με την πιπεριά, από πάνω τις μπουκιές χοιρινό, στην συνέχεια προσθέτετε καλαμπόκι και τέλος πασπαλίζετε με άλλο λίγο cheddar και άλλη λίγη μοτσαρέλα.
Τοποθετείτε άλλη μία την τορτίγια από πάνω και ψήνετε και από τις 2 μεριές μέχρι να γίνουν τραγανές οι τορτίγιες και να λιώσουν τα τυριά.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες τορτίγιες μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.
Σερβίρετε τις quesadillas κομμένες στα 6 ή στα 8 κομμάτια μαζί με την μαριναρισμένη τομάτα.