Υλικά
Για 4 άτομα
200 γραμμάρια baby leaves Φρεσκούλης
50 γραμμάρια βαλεριάνα Φρεσκούλης
100 γραμμάρια ρόδι καθαρισμένο
120 γραμμάρια κάστανα βρασμένα
2 κουταλιές βούτυρο
100 γραμμάρια cottage cheese
Για το dressing βαλσαμικού με ρόδι:
160 γραμμάρια ελαιόλαδο
60 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού με ρόδι
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τα βρασμένα κάστανα.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα χοντροκομμένα κάστανα για 2-3 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από το βούτυρο και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, το μέλι, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα baby leaves μαζί με την βαλεριάνα, το ρόδι, τα σοταρισμένα κάστανα, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε την γιορτινή σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτετε από πάνω το cottage cheese.