Υλικά
Για 6 άτομα
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
120 γραμμάρια σουτζουκάκι mix
250 γραμμάρια νερό
1 αυγό
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα:
400 γραμμάρια τοματοχυμό
5 φρέσκιες τομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
10 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τις πατάτες:
500 γραμμάρια baby πατάτες
100 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές var king spice mix
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με το σουτζουκάκι mix, το νερό και το αυγό και ζυμώνετε πολύ καλά να αναμιχτούν καλά τα υλικά.
Τοποθετείτε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά.
Πλένετε καλά τις baby πατάτες και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε στα τέσσερα.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το var king spice mix, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο κελσίου για 35-40 λεπτά ανακατεύοντας τις baby πατάτες ιδανικά ανά 10-12 λεπτά.
Για την σάλτσα τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και προσθέτετε το τοματοχυμό, τις φρέσκιες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει.
Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο, πλάθετε τον κιμά σε ίσα σουτζουκάκια οβάλ σχήματος γύρω στα 40-45 γραμμάρια το καθένα.
Τοποθετείτε τα σουτζουκάκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου για 5-6 λεπτά.
Όταν τα περάσουν τα 5-6 λεπτά αφαιρείτε τα σουτζουκάκια από τον φούρνο, τα περιχύνετε με την σάλτσα, ανακατεύετε προσεχτικά και τα ξαναβάζετε στον φούρνο στους 180ο κελσίου για 24-25 λεπτά.
Όταν τα σουτζουκάκια είναι έτοιμα τα σερβίρετε μαζί με τις πατάτες σε ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.