Το blue cheese προέρχεται από την Δανία και φτιάχνεται από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, στo οποίo έχουν αναπτυχθεί αποικίες από μύκητες του γένους Penicillium. Στην ανάπτυξη αυτών των μυκήτων οφείλεται η χαρακτηριστική οσμή του…
Το blue cheese προέρχεται από την Δανία και φτιάχνεται από αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, στo οποίo έχουν αναπτυχθεί αποικίες από μύκητες του γένους Penicillium. Στην ανάπτυξη αυτών των μυκήτων οφείλεται η χαρακτηριστική οσμή του. To blue cheese έχει γεμάτη, βουτυρώδη γεύση και σχετικά σκληρή υφή ενώ θρυμματίζεται όταν το κόβετε.
Συχνά το blue cheese συγχέεται με το ροκφόρ του οποίου η διαδικασία παραγωγής είναι διαφορετική, και παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή Roquefort της νότιας Γαλλίας.
Το blue cheese είναι ιδανικό επιτραπέζιο τυρί με συνοδεία κρασιού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αλμυρές παρασκευές όπως σαλάτες και σάλτσες, προσδίδοντας τους ιδιαίτερη γεύση.