Λουκάνικα στην γάστρα με πολύχρωμες πιπεριές, λευκό κρασί και λεπτοκομμένο κρεμμύδι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 a la ελληνικά Μουτεβελής
3 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
200 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες και τις πιπεριές, τις πράσινες, τις κόκκινες, τις κίτρινες και τις πορτοκαλί σε μπαστουνάκια.
Στο ίδιο ξύλο κοπής τοποθετείτε τα λουκάνικα a la ελληνικά και τα κόβετε στην μέση κατά μήκος και μετά κάθετα στην μέση.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το βούτυρο, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο το αλεύρι και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί μαζί με το ζωμό κοτόπουλο και τα κλωναράκια θυμάρι.
Τοποθετείτε από πάνω τα λουκάνικα a la ελληνικά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου για 30-35 λεπτά.

×