Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια αρακά
250 γραμμάρια σύγκλινο Μάνης
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
2 κουταλιές μιξ var
2 τομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
300 γραμμάρια κονκασέ
16 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Για την κρέμα φέτας:
250 γραμμάρια
φέτα50 γραμμάρια
γάλα50 γραμμάρια
κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας, την φέτα, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 50 ml ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή κρέμας.Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σύγκλινο Μάνης σε μικρές μπουκιές και τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια. Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.Σοτάρετε καλά τις μπουκιές σύγκλινο, δίνοντας ωραίο χρώμα από παντού.Όταν πάρουν χρώμα αποσύρετε το σύγκλινο από την κατσαρόλα, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με τα λιπαρά του σύγκλινου.Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα.Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με τις λιαστές τομάτες, τον πελτέ τομάτας και το μιξ var συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.Προσθέτετε τον αρακά, τις ψιλοκομμένες τομάτες και το κονκασέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον αρακά να σιγομαγειρευτεί για 25-30 λεπτά.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.Σερβίρετε τον αρακά σε ατομικά πιάτα με το σοταρισμένο σύγκλινο από πάνω και 1-2 κουταλιές κρέμα φέτας.