Υλικά
Για 4 άτομα
4 λουκάνικα μοσχαρίσια με κρασί & θυμάρι Μουτεβελής
300 γραμμάρια πλιγούρι
1100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπέρια
300 γραμμάρια τοματίνια
1 αγγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι μαϊντανό
80 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει προσθέτετε το πλιγούρι.
Το αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό, αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, την σκεπάζετε και την αφήνετε για 24-26 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος ελέγχετε αν το πλιγούρι είναι έτοιμο, το σουρώνετε από τυχόν ζωμό που δεν έχει απορροφήσει και τοποθετείτε το πλιγούρι σκεπασμένο στο ψυγείο.
Με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε λεπτές φέτες το αγγούρι, χωρίς το εσωτερικό κομμάτι με τα σπόρια.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια τις φέτες αγγουριού μαζί με την πράσινη πιπεριά, την πιπεριά Φλωρίνης και την κίτρινη πιπεριά, κόβετε τα τοματίνια στα 4 κατά μήκος και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο μπολ με το πλιγούρι, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, προσθέτετε το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα με κρασί & θυμάρι σε διαγώνιες φέτες ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις φέτες μοσχαρίσιο λουκάνικο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τα λουκάνικα στην σαλάτα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.