Σπαγγέτι με μπούτι κοτόπουλο, ψητά τοματίνια και τσαλαφούτι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
1 συσκευασία φιλέτο μπούτι κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
180 γραμμάρια τσαλαφούτι
4 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Για τα τοματίνια:
500 γραμμάρια τοματίνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
40 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
60 ml ελαιόλαδο
4-5 κλωνάρια θυμάρι
1 κουταλάκι μπούκοβο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα τοματίνια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα 4-5 κλωναράκια θυμάρι, περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις λωρίδες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, να ξεκινήσουν να παίρνουν ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα ψητά τοματίνια μαζί με τα σπαγγέτι, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το τσαλαφούτι από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

×