Υλικά
Για 4 άτομα
1½ κιλό χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
Για την μαρινάδα:
150 γραμμάρια μουστάρδα με μέλι
Ξύσμα από 1 λάιμ
50 ml λευκό κρασί
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κρεμμύδι σκόνη
2 κουταλάκια σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα, την μουστάρδα, το ξύσμα λάιμ, το λευκό κρασί, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι σκόνη, το σκόρδο σκόνη, την ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον χοιρινό λαιμό και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Περνάτε τα κομμάτια του χοιρινού σε μεγάλα μεταλλικά καλαμάκια, τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και θωρακίζετε τα καλαμάκια, καλά από όλες τις πλευρές.
Τοποθετείτε τα καλαμάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, αλείφετε τα καλαμάκια με την μαρινάδα μουστάρδας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά, αλείφοντας, ανά τακτά χρονικά, διαστήματα τα καλαμάκια με την μαρινάδα μουστάρδας.

