Enchiladas με γύρο κοτόπουλο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    15-20'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες γύρο κοτόπουλο Creta Farms
8 τορτίγιες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γραμμάρια καλαμπόκι
100 γραμμάρια μαύρα φασόλια
120 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
120 γραμμάρια cheddar τριμμένο
120 γραμμάρια edam τριμμένο
2 κουταλιές κόλιανδρο χοντροκομμένο
Για την enchilada sauce:
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι πάπρικα καυτερή
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά να αναμιχτούν τα 2 υλικά και να δημιουργήσουν ένα roux.
Προσθέτετε την καυτερή πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο σκόνη, το κύμινο, το κρεμμύδι σκόνη και το πιπέρι cayenne και ανακατεύετε καλά μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, ανακατεύετε καλά και συμπληρώνετε με τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να πάρει το μείγμα μία απαλή υφή.
Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει την σύσταση που επιθυμείτε.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα τριμμένα τυριά, την μοτσαρέλα, το cheddar και το edam και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικού τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να βγάζουν τα αρώματα τους, προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
Τοποθετείτε τις σοταρισμένες πιπεριές σε ένα μεγάλο μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το γύρο κοτόπουλο μέχρι να ξεπαγώσει και τον προσθέτετε και αυτόν στο μπολ με τις πιπεριές
Προσθέτετε το καλαμπόκι μαζί με τα μαύρα φασόλια και το μισό μείγμα από τα τριμμένα τυριά και λίγη από την enchiladas sauce και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε μία τορτίγια πάνω σε ένα ξύλο κοπής και τοποθετείτε στο κέντρο της την γέμιση, κλείνετε την τορτίγια σαν ρολό και την τοποθετείτε με το κλείσιμο προς τα κάτω σε ένα πυρέξ.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με όλες τις υπόλοιπές τορτίγιες, περιχύνετε τις τορτίγιες στο πυρέξ με την enchiladas sauce και πασπαλίζετε από πάνω με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά .
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στο grill, για 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Όταν οι enchiladas είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζετε με τον χοντροκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

PARTY FOOD

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ

ΠΑΡΕΪΣΤΙΚΟ

×