Υλικά
Για 2 άτομα
250 γραμμάρια πέννες
10 γαρίδες καθαρισμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τα τοματίνια:
500 γραμμάρια τοματίνια
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
40 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
40 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
60 ml ελαιόλαδο
4-5 κλωνάρια θυμάρι
1 κουταλάκι μπούκοβο
60 ml κρέμα βαλσαμικού με ρόδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα τοματίνια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τα τοματίνια μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το μπούκοβο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα 4-5 κλωναράκια θυμάρι, περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 35-40 λεπτά.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό, προσθέτετε τα ψητά τοματίνια μαζί με τις πέννες, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσαμικού από πάνω.

