Κέικ με φέτες μήλου και μπαχαρικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 4-6 άτομα

255 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια corn flour
1½ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι ginger σκόνη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κουταλάκι αλάτι
1½ κουταλάκι baking powder
240 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
280 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
1 ασπράδι
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
250 γραμμάρια γάλα
2 μήλα φούτζι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το corn flour, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ginger, το γαρύφαλλο, το αλάτι και το baking powder και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ την ζάχαρη μαζί με το βούτυρο και τα χτυπάτε, με το φτερό, μέχρι να ξεκινήσει να ασπρίζει και να αφρατεύει το μείγμα.
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και το ασπράδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε πιο χαμηλή ταχύτητα και μόλις ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά προσθέτετε και το γάλα.
Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε στον κάδο σε 2-3 δόσεις το αλεύρι και αναμειγνύετε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίζετε τα μήλα, τα κόβετε στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 28 εκ, προσθέτετε το ½ μείγμα του κέικ, πάνω του προσθέτετε τις φέτες μήλου και προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα για κέικ από πάνω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C, στον αέρα, για 50-55 λεπτά και ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι, τρυπώντας το κέικ στην μέση να δούμε αν βγαίνει καθαρό.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

ΜΗΛΟ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

×