Κουνουπίδι ψητό με garam masala και αυγό

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 κουνουπίδι μικρό
2 αυγά
150 γραμμάρια ανθότυρο
Για το κουνουπίδι:
4 κουταλιές garam masala
50 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τα αυγά σε ένα μπρίκι με νερό που βράζει και τα αφήνετε να βράσουν για 5½ λεπτά μέχρι να γίνουν μελάτα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κουνουπίδι σε φέτες πάχους 1 δαχτύλου.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το garam masala μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε τις φέτες κουνουπιδιού σε μία επιφάνεια κοπής και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφετε τις φέτες κουνουπίδι με το μείγμα garam masala, και από τις 2 μεριές.
Τοποθετείτε τις μαριναρισμένες φέτες κουνουπιδιού και ψήνετε στους 210ο C για 12-14 λεπτά, γυρνώντας τις φέτες στα μισά του χρόνου.
Όταν το κουνουπίδι είναι έτοιμο τα αποσύρετε από το air fryer και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το κουνουπίδι μαζί με τα μελάτα αυγά και ανθότυρο χοντροσπασμένο από πάνω.

×