Πανσέτα με dry rub και λουκάνικα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20'

Υλικά

Για 4 άτομα

12 πανσέτες
1 χωριάτικο λουκάνικο
1 πικάντικο λουκάνικο
1 μοσχαρίσιο λουκάνικο
10 μικρές πίτες
Για τις πανσέτες:
30 ml ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι μπαχάρι
½ κουταλάκι κάρυ
3 κουταλιές αλάτι
Για το dip γιαουρτιού:
250 γραμμάρια γιαούρτι
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές ροζ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τις πίτες στα 8.
Σε ένα μικρό μπολάκι τοποθετείτε το ελαιόλαδο μαζί με την μαύρη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε τις πανσέτες πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, τις περιχύνετε με το μείγμα των μπαχαρικών και τις αλείφετε να πάνε τα μπαχαρικά παντού πάνω στην πανσέτα.
Στρώνετε όσες πανσέτες χωράει ο μεγάλος κάδος του Air Fryer και στον μικρό κάδο του Air Fryer τοποθετείτε λουκάνικα μέχρι την μέση του κάδου.
Ψήνετε τις πανσέτες στους 200ο C, για 20 λεπτά, και τις γυρνάτε στα 12 λεπτά, και τα λουκάνικα στους 200ο C για 17 λεπτά, ανακατεύοντας τα 2-3 φόρες κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Στο τελευταίο λεπτό του ψησίματος προσθέτετε τις πίτες να ζεσταθούν και αυτές.
Όση ώρα ψήνονται οι πανσέτες σε ένα μπολάκι τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ροζ πιπέρι και αλάτι και ανακατεύετε καλά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

×