Φιλέτο σολομού με σάλτσα βουτύρου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα φρέσκου σολομού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το σπανάκι:
500 γραμμάρια σπανάκι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
Για την σάλτσα βουτύρου:
2 κουταλιές νερό
200 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε μικρά κυβάκια
Ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές χυμό λάιμ
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το σπανάκι, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε την 1 κουταλιά βούτυρο και την 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σπανάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί ελαφρώς, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το σπανάκι είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γυρνάτε τα φιλέτα και συνεχίζετε το ψήσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμα.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα, για την σάλτσα βουτύρου, τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το νερό.
Μόλις το νερό ξεκινάει και σιγοβράζει ρίχνετε το πρώτο κυβάκι βουτύρου μέσα ανακατεύοντας συνεχόμενα με ένα σύρμα σε κυκλικές κινήσεις και σε οχτάρια.
Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε το επόμενο και συνεχίζετε την ίδια τεχνική μέχρι να τελειώσουν όλα τα κυβάκια.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και την αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε 2 ατομικά πιάτα το σοταρισμένο σπανάκι, τα φιλέτα σολομού από πάνω και τέλος περιχύνετε με την σάλτσα βουτύρου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΓΙΕΙΝΟ

×