Υλικά
Για 2 άτομα
1 φιλέτο ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
70 ml λευκό κρασί
Για το κριθαρότο:
200 γραμμάρια κριθαράκι
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια παλαιωμένη γραβιέρα τριμμένη
700 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
150 ml λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το φιλέτο ψαρονέφρι σε φέτες, πάχους 1 δαχτύλου.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθύνει, προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλου κουταλιά-κουταλιά συνεχίζοντας το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να έχει βράσει.
Όταν το κριθαρότο έχει βράσει προσθέτετε την τριμμένη παλαιωμένη γραβιέρα, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να λιώ-σει η γραβιέρα και να δέσει το κριθαρότο.
Όση ώρα μαγειρεύετε το κριθαράκι τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα χοιρινά φιλετάκια ψαρονέφρι, γυρνώντας το ανά τακτά χρονικά διαστή-ματα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το ψαρονέφρι είναι έτοιμο, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το βούτυ-ρο, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα το κριθαρότο και από πάνω τα φιλετάκια ψα-ρονέφρι.

