Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια linguine integrale Barilla
80 ml λευκό κρασί
80 ml νερό
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
200 γραμμάρια μπρόκολο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια σπανάκι
1 συσκευασία pesto Limone Barilla
160 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια το μπρόκολο, το στή-θος κοτόπουλο σε φιλετάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και προσθέτετε για 2-3 λεπτά το μπρόκολο.
Αποσύρετε με μία τρυπητή κουτάλα το μπρόκολο, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και βράζετε στην ίδια κατσαρόλα τα linguine μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguine, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε λευκό κρασί μαζί με το νερό.
Μόλις ξεκινήσουν να βράζουν τα υγρά προσθέτετε τα φιλετάκια κοτόπουλου μαζί με το μπρόκο-λο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αχνίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Λίγο πριν εξατμιστούν τελείως τα υγρά προσθέτετε το pesto Limone μαζί με το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μόλις ξεκινήσει να μαραίνετε το σπανάκι προσθέτετε τα linguine και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το τριμμένο πεκορίνο από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

