Φλογέρες με κρέμα πορτοκαλιού και μαύρη σοκολάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
120 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 αυγό χτυπημένο
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
500 ml γάλα
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
6 κρόκοι αυγού
190 γραμμάρια ζάχαρη
110 γραμμάρια αλεύρι
1 δόση βανίλιας
60 γραμμάρια βούτυρο
Για την επικάλυψη:
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαζί με το γάλα μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι μαζί με την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Μόλις ομογενοποιηθεί και το αλεύρι, προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί και αυτός στο μείγμα.
Προσθέτετε το γάλα ζεστό σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής και ξαναβάζετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα.
Σε σιγανή φωτιά μαγειρεύετε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να δέσει, προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Αδειάζετε την κρέμα σε ένα ταψί, την σκεπάζεται με μεμβράνη η οποία να εφάπτεται πάνω στην κρέμα και την αφήνετε να κρυώσει αρκετά πριν την βάλετε μέσα στα φύλλα κρούστας.
Σε ένα καθαρό πάγκο απλώνετε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε στην μέση κατά μήκος.
Τοποθετείτε 2 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, βουτυρώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, και τοποθετείτε στην μικρή μεριά 2 κουταλιές κρέμα πορτοκαλιού.
Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας σχηματίζοντας ένα ρολάκι, κλείνοντας καλά τις άκρες και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα, περνάτε τις φλογέρες με λίγο από το χτυπημένο αυγό, με την βοήθεια ενός πινέλου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο C, στον αέρα, για 8-10 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται οι φλογέρες σε ένα μπεν-μαρί τοποθετείτε την μαύρη σοκολάτα να λιώσει.
Μόλις οι φλογέρες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν και με την βοήθεια ενός πινέλου καλύπτετε την μία τους μεριά με την λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

×