Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια σπαγγέτι
200 γραμμάρια σπανάκι
75 γραμμάρια soft light Lurpak
2 σκελίδες σκόρδο
75 γραμμάρια καρύδια
4 αυγά
200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε τα καρύδια και ψιλοκόβετε το σπανάκι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα σπαγγέτι σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα αυγά μαζί με την μισή παρμεζάνα και τα χτυπάτε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε στο soft light να λιώσει.
Σοτάρετε τα χοντροκομμένα καρύδια για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το σπανάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα τα τοποθετείτε στο μπολ με τα αυγά, μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και ανακατεύετε γρήγορα και καλά να δέσει το μείγμα αλλά να μην κόψουν τα αυγά.
Προσθέτετε και το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με την υπόλοιπη παρμεζάνα από πάνω.