Πίτα με λαχανικά, κουσκουσάκι και φέτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    50-55'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμμάρια κουσκουσάκι
800 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
200 γραμμάρια φέτα
2 αυγά
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε το κουσκουσάκι με τον ζωμό λαχανικών μέχρι να είναι al dente, το σουρώνουμε και το κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβουμε τα καρότα.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε σε δόσεις όλα τα λαχανικά, μέχρι να ξεκινήσουν να μελώνουν και να μαλακώνουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετούμε όλα τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κουσκουσάκι μαζί με την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια μας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό ορθογώνιο ταψί, 40×30 εκ. περίπου, με λίγο ελαιόλαδο και στρώνετε 4 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
Απλώνετε την γέμιση ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια των φύλλων και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντας πάλι το κάθε ένα ξεχωριστά.
Με ένα μαχαιράκι χαράζετε ελαφρώς τα χωριάτικα φύλλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 50-55 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΦΕΤΑ

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

×