Υλικά
Για 4 άτομα
12 φέτες ψητή μορταδέλα Εν Ελλάδι Creta Farms
4 πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκιες μοτσαρέλες burrata
20 τοματίνια
Για το pesto:
30 γραμμάρια μαϊντανό
30 γραμμάρια δυόσμο
30 γραμμάρια βασιλικό
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
½ σκελίδα σκόρδο
70 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης, τις περιχύνετε με λί-γο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε προθερ-μασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.
Όταν οι πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις τοποθε-τείτε σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρείτε τα σπόρια και όση από την φλούδα τους μπορεί-τε, και τις κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες.
Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το pesto, τον μαϊντανό, τον δυό-σμο, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πά-ρει την υφή πέστο.
Σε ένα μεγάλο πιάτο απλώνετε το pesto, τις μοτσαρέλες burrata, κομμένες σε μεγά-λα κομμάτια, με τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης, τα τοματίνια κομμένα σε τέταρτα και τις φέτες ψητής μορταδέλας.