Υλικά
Για 20-22 κουραμπιέδες
300 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλάκι baking powder Αλλατίνη
3 κουταλιές κονιάκ
125 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
150 γραμμάρια bitter σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπά-με, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέ-μας.
Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε την βανίλια μαζί με το baking powder και ανα-κατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ στο μίξερ, το οποίο έχουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μαζί με το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη η οποία είναι μαλακή και πλάθεται εύκολα.
Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Πλάθουμε την ζύμη σε κουραμπιέδες, των 50 γραμμαρίων, τοποθετούμε στο κέντρο τους ένα κομμάτι bitter σοκολάτα, και τους τοποθετούμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά πε-ρίπου.
Μόλις τους ξεφουρνίσουμε, τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλι-κη άχνη ζάχαρη.