Υλικά
Για 4 άτομα
375 γραμμάρια ζάχαρη
112 γραμμάρια γλυκόζη
210 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
60 γραμμάρια βούτυρο
1 συσκευασία μπισκότα Γεμάτα orange blossom Αλλατίνη
Για το topping:
20 φιλέτα πορτοκαλιού
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό
½ ξυλάκι κανέλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε μι-κρά κομμάτια.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη μαζί με την γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά, ανακα-τεύοντας διαρκώς.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά, προσθέτουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η κου-βερτούρα και να ομογενοποιηθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ., στρωμένο με αντικολλη-τικό χαρτί και τοποθετούμε ολόκληρα μέσα τα Γεμιστά orange.
Τοποθετούμε το fudge λευκής σοκολάτας στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να στα-θεροποιηθεί για τουλάχιστον 3 ώρες.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το νερό μαζί με την ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 4-5 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφαιρείτε την κανέλα, το αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε τα φιλέτα πορτοκαλιού και ανακατεύετε προσεχτι-κά.
Κόβουμε το fudge σε μεγάλες μπουκιές και σερβίρουμε με φιλέτα πορτοκαλιού από πάνω.