Υλικά
Για 16-18 πουγκάκια
8 φύλλα κρούστας
1 συσκευασία κεφτεδάκια Εν Ελλάδι Creta Farms
100 γραμμάρια μπλε τυρί
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Για το spread λιαστής τομάτας:
200 γραμμάρια λιαστές τομάτες
40 γραμμάρια ελιές Καλαμών ροδέλα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
80 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
20 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνετε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 8 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα κεφτεδάκια, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μελώσει, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην πάρει χρώμα.
Προσθέτετε τις λιαστές τομάτες μαζί με τις ελιές ροδέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μικρό μίξερ μαζί με το φρέσκο τυρί κρέμα, τα 20 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε ένα πάγκο και τα κόβετε σταυρό, σχηματίζοντας 4 κομμάτια από το κάθε φύλλο.
Τοποθετείτε 2 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά, τοποθετείτε στο κέντρο μία κουταλιά spread λιαστής, πάνω στο spread λίγο μπλε τυρί, πάνω του ένα κεφτεδάκι και κλείνετε σε σχήμα πουγκάκι.
Τοποθετείτε τα πουγκάκια σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 10-12 λεπτά.