Ψαρονέφρι με λιαστές τομάτες, γλυκό κρασί, δυόσμο και κρέμα βαλσαμικού με σύκο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    6-7'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 φιλέτο ψαρονέφρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
12 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες
80 ml μαυροδάφνη
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ψαρονέφρι και τις λιαστές τομάτες σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψαρονέφρι για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμέ-νο πιπέρι.
Προσθέτετε τις λιαστές τομάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Όταν το ψαρονέφρι έχει ψηθεί, προσθέτετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, σβήνετε με την μαυροδάφνη και την αφήνετε να εξατμιστεί.
Μόλις η μαυροδάφνη έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτετε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει το ψαρονέφρι.
Όταν το ψαρονέφρι είναι έτοιμο, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ανακατεύε-τε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΕΛΑΦΡΥ

×