Graten με πατάτα, τυριά, μπέικον και τομάτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

1500 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες
500 ml ζωμό κοτόπουλο
500 ml γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
300 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο
300 γραμμάρια καπνιστό κίτρινο τυρί τριμμένο
250 γραμμάρια μπέικον
2 τομάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια γάλα
1 αυγό
1 κρόκο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία σοτέζα και τις βράζετε μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, το γάλα και το σκόρδο, κομμένο σε φέτες για 10-12 λεπτά μέχρι να ξεκινήσουν να μαλακώνουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τομάτες σε φέτες, το μπέικον σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να βγάζει τα αρώματα του.
Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μπολ και προσθέτετε τα τριμμένα τυριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τον κρόκο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος κάνετε αρκετές στρώσεις με τις πατάτες, το μείγμα τυριών και τις φέτες τομάτας τελειώνοντας, πασπαλίζοντας με τυριά και περιχύνοντας με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΠΑΤΑΤΑ

ΤΥΡΙΑ

×